Retourneren

RETOURNEREN

Waar moet mijn retourzending aan voldoen?

✓ Wij verzoeken je de retourzending eerst aan te melden door vooraf een e-mail te sturen.
✓ Bij voorkeur verpakken in de oorspronkelijke verpakking, of een alternatieve verpakking waarin de producten niet kunnen beschadigen. 
✓ We willen je vragen de bestelling goed en veilig te verpakken en voldoende gefrankeerd te retourneren. 
✓ Indien er schade is ontstaan aan het product dan ben je als klant verantwoordelijk voor de waardevermindering.

Wanneer de bestelling is overgedragen aan PostNL heeft Kieskleurig geen controle meer over het bezorgproces. Kieskleurig is niet aansprakelijk voor vermiste retourzendingen.

Twijfel je over de retour mogelijkheden dan kun je contact met ons opnemen om dit te bespreken.

Welke producten kunnen niet worden geretourneerd?
  • Gepersonaliseerde producten of producten op maat gemaakt, kunnen niet geretourneerd worden.
  • Digitale producten.
Wat als het bezorgde artikel kapot is?

Ons advies is om het artikel direct bij ontvangst te controleren op mankementen. Wanneer blijkt dat het artikel beschadigd is, neem dan zo snel mogelijk contact op met info@kies-kleurig.com 

Wie betaalt de kosten van de retourzending?

De consument draagt de kosten voor de retourzending.

Hoe lang duurt het voordat ik het terug te storten bedrag op mijn rekening heb staan?

Kieskleurig zal zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de geretourneerde artikelen het reeds betaalde bedrag (exclusief de eventuele verzendkosten) aan de consument te retourneren.

Tot wanneer kan ik de artikelen retourneren?

Wanneer een bestelling niet aan je verwachtingen voldoet, kun je deze binnen 14 dagen retourneren. Let op: Maatwerk, gepersonaliseerde producten en digitale producten kunnen niet geretourneerd worden.

Wanneer kan mijn retourzending niet worden gecrediteerd?

Onvoldoende gefrankeerde retourzendingen en retourzendingen die niet zijn aangemeld worden niet door Kieskleurig gecrediteerd.

Informatie over herroepingsrecht

De bestelling kan geannuleerd worden door contact op te nemen met ons. De bestelling kan niet meer geannuleerd worden op het moment dat jouw bestelling al verpakt en/of verzonden is. In dit geval kun je gebruik maken van het herroepingsrecht, of je kunt het pakket weigeren aan de deur bij levering van de bezorger. Het herroepingsrecht houdt in dat je het recht hebt om binnen 30 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Gevolgen van de annulering

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (exclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden.

Meer informatie over het leveren van bestellingen vind je in de algemene voorwaarden.